Flash og Silverlight dør

10. sep. 2016
10. sep. 2016

Dato for artikel: 10/09-2016

Flash og Silverlight er 2 ting, der har haft stor betydning for sider, videoer mv. før i tiden, men som i de senere år ikke har haft deres beretigelse, da HTML5 er kommet og har vundet indpas.

Vi ser at de nye browsere ikke at understøtter dem, eller alternativt, kun understøtter dem, såfremt brugeren selv installerer ekstra plugins.

At Silverlight, som er lavet af Microsoft er på vej ud, viser Microsoft meget godt ved ikke at understøtte det i deres Edge browser, som blev introduceret med Windows 10. 

Flash som før blev brugt til de fleste Youtube videoer i form af formatet flv er også på vej ud. I 2015 meddelte Youtube at tjenesten fremover vil benytte HTML5 til videostreaming i stedet for Flash.
Iphone har også været med til at give Flash dødstødet, da producenten valgte ikke at benytte det i iPhonen helt tilbage fra 2007. Dengang måske ikke den smarteste beslutning, men efter HTML5 kom og blev udbredt, gav det mening.

Også flere danske tjenester har sprunget med på vognen. Eksempelvis har TV2 Play skrottet Silverlight og i stedet skiftet til HTML5

Udviklingen giver god mening da det er tunge plugins, som ikke længere er nødvendige. Det er med andre ord det, som mange vil kalde en win-win situation. Udfasningen sker dog langsomt - bl.a. af hensyn til udviklerne som udfase løsningerne, og ændre teknologien.

HTML5 har erstattet silverlight og Flash

Hos Flex4Business har vi længe brugt HTML5, og har ikke brugt Flash eller Silverlight i mange år - så her er du helt up-to-date med en løsning hos os.

Vi har i øvrigt tidligere set lign. store teknologier blive "lukket ned" fordi udviklingen overhalede dem. Et godt eksempel herpå er Javaplugin (ikke javascript) som før blev brugt i NemId.