Slut med Internet Explorer

19. jan. 2016
21. maj 2021

BEMÆRK UPDATE 21. maj 2021:
Internet Explorer - helt slut - d. 15. juni 2022 er sidste dag hvor Microsoft understøtter Internet Explorer, og det anbefales allerede nu ikke at benytte den

------------------------------------------------------------------------------------

Bruger du Windows XP?

Hvis du stadig bruger Windows XP, så har du størst grund til at opgradere - ikke bare browser - men hele Windows.
Microsoft stoppede i april 2015 al support til Windows XP, hvilket også betyder, der ikke længere kommer sikkerhedsopdateringer. Der er allerede fundet flere sikkerhedsproblemer, som ikke bliver afværget, og du er derfor potientielt i fare.
I XP er browser versionen af Internet Explorer typisk version 8, hvor der heller ikke er support på længere. Her er der også sikkerhedshuller.
Desuden er Internet Explorer håbløst forældet, og moderne sider vil ikke blive vist korrekt i browseren.

Anbefaling:
- Det anbefales kraftigt, du opgraderer Windows med det samme (til eksempelvis Windows 10) og dermed automatisk også får browseren opdateret. 
- Forsætter du trods sikkerhedsrisiko med Windows XP anbefales det, at du henter Google Chrome eller anden browser til al web brug.

------------------------------------------------------------------------------------

Bruger du Windows Vista?

Bruger du Windows Vista, så er det næste version Microsoft stopper al support til. Mainstream support er allerede stoppet i April 2012, mens support, som inkluderer f.eks. sikkerhedsopdateringer stopper i April 2017. Du har dermed stadig lidt tid, hvor du kan kører med dette system.

Windows Vista benytter Internet Explorer 9. Denne version af Internet Explorer er der heller ikke support på mere, og det betyder også din sikkerhed er i fare.
Moderne websider vil desuden også se forkert ud på denne.

Anbefaling: 
- Det anbefales kraftigt, du opgraderer Windows (til eksempelvis Windows 10) og dermed automatisk også får browseren opdateret.
- Ønsker du at forsætte med Windows Vista, anbefales det kraftigt, at du henter Google Chrome eller anden browser til alt web brug.

------------------------------------------------------------------------------------

Bruger du Windows 7, Windows 8.1 eller Windows 10?

Bruger du Windows 7, Windows 8.1 eller Windows 10, så bruger du et af de styresystemer, hvor der ingen farer er.
Windows 7 har sikkerhedssupport frem til April 2020 og Windows 8 til Januar 2023, og Windows 10 endnu længere - tidshorisonten er ikke kendt på det tidspunkt artiklen er skrevet.

Du kan dog stadig benytte en gammel Browser version af Internet Explorer. Hvis du klikker på tandhjulet øverst til højre og vælger "Om Internet Explorer" kan du se din version.

Anbefaling hvis din version er 10 eller under:
- Opgrader øjeblikkeligt browseren gratis via Windows Update eller direkte fra Microsofts webside. Alle versioner mindre end version 11 er der heller ikke support på mere, og det betyder også din sikkerhed er i fare. Samtidige får du heller ikke det fulde udbytte af internettet.

Anbefaling, hvis din version er 11:
- Du behøver ikke gøre noget (på det tidspunkt artiklen er skrevet), men opdater jævnligt normale Windows Update opdateringer.

------------------------------------------------------------------------------------

Har du brug for hjælp??

Kontakt gerne Flex4Business hvis du har spørgsmål.