NETS forbedrer sikkerheden

28. jun. 2016
28. jun. 2016

Hvordan forbedres sikkerheden?

Fra efteråret 2016 skal forbrugerne vænne sig til at indtaste en 4-cifret bekræftelseskode hver gang de handler i danske webshops. Det vil foregå via betalingssystemet "3D secure". 3D secure virker ved at man tilknytter sin mobiltelefon til sit dankort, og hver gang man køber, får man sendt en 4-cifret kode på SMS, som man skal skrive på webshopsiden.
Man skal dog kun benytte denne kode ved køb på over 450 kr.

Folk der benytter rene VISA eller Mastercard kender allerede lidt til dette, da de benytter et lignende system.

Hvornår?

Man kan tilmelde sit dankort til 3D secure via NETS webside eller via sin bank fra 1. juli 2016.

D. 1. november træder det i kraft, og er man ikke tilmeldt inden, vil man i danske webshops blive mødt af et link til den centrale tilmeldingsportal.

Hvorfor?

Ved at indføre 3D secure regner NETS med, at det vil nedbringe svindlen markant, og det er der god grund til at tro på. Da et tilsvarende system blev tilføjet til VISA og Mastercard faldt svindlen med 70%.

Både forbrugere og webshop ejere får dermed fordele ved det nye system. Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH) ser også frem til at systemet indføres, da det i dag er netbutikkerne, der hæfter for svindlen.

Har du en webshop?

Hvis du har en webshop hos Flex4Business, skal du ikke gøre noget. Det nye system integreres automatisk.

Hvis du har en webshop hos en anden leverandør, så afhænger måden hvorpå betalingsmodulet er integreret, om du skal have lavet nogle ændringer.